Добавената реалност се развива много бързо и с помощта на смартфоните вече е в джоба на всеки един от нас. В бъдеще този вид технология е нещо, което не може да бъде пропуснато от бизнеса и брандовете трябва да обърнат внимание на някои факти.

Тъй като добавената реалност все още е в начален стадий, популярността на тази технология постоянно се увеличава. Има много обещаващи AR приложения, но повечето разработчици и марки все още не използват пълния ѝ потенциал. Поради това добрите практики бяха установени постепенно и без реална стратегия. За да сте част от нова вълна от приложения за добавена реалност, които са добре планирани и със стратегически кампании, базиращи се на бизнес ориентирани Ключови показатели за ефективността, брандовете трябва да следят тези ключови факти.

Добавената реалност е навсякъде

В днешно време почти всеки има смартфон. Това повсеместно присъствие улеснява използването на тази технология в толкова много ситуации. Освен това, AR се предлага все повече и повече върху много и различни материали, добавяйки повече възможности за използване. Повечето социални медийни канали, като Facebook и Instagram, вече имат AR функции, като се очаква да бъдат въведени още такива. По този начин добавената реалност проправя път към ежедневието ни и брандовете трябва да отчетат, че тази тенденция не може да бъде пропусната от нито един бизнес.

Нова форма на комуникация

В рамките на виртуалното пространство, начинът, по който получаваме, навигираме и даваме информация, е съвсем различен и освен това ще се преобразува спрямо изискванията на устройствата, на които се използва. Четенето на текст, например, все още е реална пречка във виртуалната реалност. Повечето шрифтове се правят за 2D медийна среда и все още има ограничение на графиките. Това много често води до размазан и нечетлив текст. Решения на този проблем скоро ще се появят и брандовете наистина трябва да обърнат сериозно внимание на това, защото то ще бъде съществена част от едно добро и уникално съдържание.

Последователно навлизане на бранда

За да се изгради убедително преживяване за клиентите е задължително да се създаде хомогенен и забележителен дизайн във всички допирни точки. Цветовете, изображенията и типографията трябва да са правилно избрани и да са част от стратегически корпоративен дизайн. По този начин е възможно да се използва добавена реалност, за да се разработи съобщение за бранда във виртуалното пространство, което може да бъде докоснато от клиентите. Освен това е важно да използвате автентично и лично съдържание, за да накарате потребителите да се почувстват като у дома си и да им позволите да се гмурнат напълно във виртуалния свят. Навсякъде и по всяко време.

Нестандартно мислене

Въпреки че добавената реалност все още е в начален стадий, брандовете трябва да погледнат в бъдещето, за да използват пълния ѝ потенциал. Тъй като все повече компании създават съдържание за виртуална реалност за своите брандове и продукти, границата между дигиталния и физическия свят със сигурност някой ден ще бъде размита. На този етап приложенията за добавена и смесена реалност ще паснат безпроблемно в реалния свят. Брандове, които не са приели навреме добавената реалност, ще изостанат при предстоящия скок на AR.

genARate на Konica Minolta

Konica Minolta пусна на пазара през ноември genARate – изцяло ново решение за създаване на добавена реалност, което прави лесно превръщането на печатно съдържание във вълнуващи, интерактивни комуникации. Благодарение на genARate, няма нужда от специализирани знания за добавянето на завладяващо дигитално съдържание към печатните продукти: без значение дали сте агенция, печатница или маркетингов отдел, вече е лесно да създавате брилянтни преживявания с добавена реалност. Заявете своята персонална демонстрация сега като попълните формата по-долу. Повече за genARate можете да видите тук: https://genARate.com/.